Pályázat

null

Kedvezményezett neve: Mezőker Kft.

Projekt címe: Élelmiszeripari Középvállalatok komplex beruházásának támogatása keretében komplex élelmiszeripari beruházás a Mezőker Kft.-nél.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.12-21-2021-00012

Támogatás összege: 147,86 millió Ft

Támogatás mértéke: 60%

Projekt befejezésének dátuma:2022.04.26.

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A Mezőker Kft. 2 telephelyén, két különböző élelmiszer-feldolgozó üzletágban termelés technológiai fejlesztés került megvalósításra.  

A Szárítmány üzletágban (Hódmezővásárhely-Gorzsa) a fejlesztések egy része minőségbiztosítási célt valamint hatékony munkavégzést szolgált. A “VITAGORA” üzemben Szegeden konyhakész tisztított zöldségek gyártása és friss zöldségek csomagolása történik, itt a fejlesztés célja a kapacitásbővítés valamint a termékbiztonság volt. Cégünknek jelenleg is rendelkezésre áll, mind a két üzemben a gyártáshoz szükséges géppark, azonban az elmúlt évek jelentős növekedése folytán a jelenlegi gépeket kinőttük és újabb nagyobb teljesítményű, korszerűbb gépek beállítása vált szükségszerűvé. Cégünk országos szinten jelenleg is vezető szerepet tölt be mind a szárítmány, mind a tisztított zöldségek tekintetében. Jelen fejlesztés tartalmaz infrastruktúra fejlesztést is, ami a magasabb minőségű, gazdaságosabb és környezetbarátabb termelést szolgálja. A beruházásnak köszönhetően a vállalat közel 140 munkahelyet tud megőrizni.

A kedvezményezett neve: Mezőker Kft.

A projekt címe: Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalalóinak

A szerződött támogatás összege: 29,81 millió Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében 100 fő munkavállaló képzésére kerül sor. 13 fő részére Burn out Tréning kerül, amely célja a kiégés megelőzése. A Digitális kompetenciafejlesztés: szövegszerkesztés és táblázatkezelés alapjai képzés keretében 12 fő informatikai kompetenciái kerülnek fejlesztésre. A Vezetői team-építés és együttműködés fejlesztése képzésen a résztvevő 7 fő ismerete bővül a csoportdinamikai folyamatok, a megfelelő cél- és folyamatszabályozás és az együttműködés területén. A Csapatépítés tréning keretében 75 fő munkavállaló önismerete, társas és egyéni kompetenciája és a csoport kohéziója fejlődhet. Az Együttműködés és érzelmi intelligencia fejlesztése során pedig hatékonyabbá válik a 40 fő résztvevő közös munkavégzése. A tervezett képzések között a szakmai kompetenciák fejlesztése érdekében 13 fő Targoncavezető OKJ-s képzésen vesz részt.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019. 09.03.

A projekt azonosító száma: GINOP 6.1.6-17

A kedvezményezett neve: Mezőker Kft.

A projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása a MEZŐKER Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 29,81 millió Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében összesen 112 fő munkavállaló képzésére került sor. A Csapatépítés II. képzés keretében 75 fő munkavállaló önismerete, társas és egyéni kompetenciája és a csoport kohéziója fejlődött. A szakmai kompetenciák fejlesztése érdekében 15 fő Targoncavezető OKJ-s képzésen vesz részt. A Digitális kompetenciafejlesztés: szövegszerkesztés és táblázatkezelés alapjai képzés keretében 12 fő gorzsai dolgozónk informatikai kompetenciái kerültek fejlesztésre. A Vezetői team-építés és együttműködés fejlesztése képzésen a résztvevő 7 fő ismerete bővült a csoportdinamikai folyamatok, a megfelelő cél- és folyamatszabályozás és az együttműködés területén.16 fő részére Burnout – Kiégés Prevenció Tréninget tartottunk, melynek célja munkatársaink kiégésének megelőzése volt. Az Együttműködés és érzelmi intelligencia fejlesztése során pedig hatékonyabbá vált a 40 fő résztvevő közös munkavégzése.

A projekt befejezési dátuma: 2019. október 11.

A projekt azonosító száma: GINOP 6.1.6-17-2018-00498

null

A kedvezményezett neve: Mezőker Ipari és kereskedelmi Kft.

A projekt címe:  „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékekkel”

A szerződött támogatás összege: 77 558 686 Ft

A támogatás mértéke: 37%

HITEL ÖSSZEGE: 79,65 MILLIÓ FORINT

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázati projektnek köszönhetően Mezőker Kft. jelentős gépberuházási projektet valósít meg. A fejlesztés célja modernizálás és versenyképesség növelés a cég mindkét üzemében. A beruházások eredményeként A Hódmezővásárhely – Gorzsai üzemben a maximális élelmiszerbiztonság, Szeged – Szentmihályi üzemben pedig a konyhakész, tisztított zöldségek  hatékonyabb, gyorsabb, nagyobb volumenű gyártása válik lehetővé. Az új beruházásoknak köszönhetően a cég közel 140 munkahelyet tud megőrizni.

A beruházások kivitelezésének határideje 2019. szeptember 30-a.

 A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00013

Sajtóközlemény

Élelmiszerfeldolgozó üzem technológiai fejlesztése, új gépek beszerzése a Mezőker Kft.-nél

2019 / 09 / 17

A Mezőker Ipari és Kereskedelmi Kft 77,56 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében. A támogatási összeget új eszközök beszerzésére, új technológiai rendszerek beépítésére fordították.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékekkel” pályázatnak és a GINOP-1.2.6.8-3-4-16-2017-00013 azonosító számon regisztrált támogatási szerződésben foglaltaknak köszönhetően a Mezőker Kft. jelentős gépberuházási projectet valósít meg. A fejlesztés célja modernizálás és versenyképesség növelés a cég mindkét üzemében. A beruházások eredményeként A Hódmezővásárhely – Gorzsai üzemben a maximális élelmiszerbiztonság, Szeged – Szentmihályi üzemben pedig a gasztro termékek hatékonyabb, gyorsabb, nagyobb volumenű gyártása válik lehetővé.

A beruházások kivitelezésének határideje 2019. szeptember 30-a.

A fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat közel 140 munkahelyet tud megőrizni. 

A projektről bővebb információt a www.mezoker.com oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Heller-Szabóné Molnár Márta cégvezető, sajtóreferens

Elérhetőség (62/547-726, vitagora@mezoker.com)